untitled-1007La oss først starte med å ta en tur i butikken….Meny eller Kiwi sier du? å nei du…du må nok finne deg en innvandrerbutikk!! Her skal du hamstre inn masse krydder. Kanelstenger, kardemommefrø, fenikkelfrø, hel spisskcumin, malt koriander, malt ingefær, and the list goes on…har du dette i hus, er du alltid beredt til å lage en god indisk gryte. Om du i tillegg gjør som jeg og alltid har noen bokser med tomat i skapet, er mye gjort. Jeg drar som regel på Asia Food rett ved Sentrum Scene, der har de et utrolig bra krydderutvalg til en veldig fornuftig pris!! Hamstre hamstre hamstre!!

Denne søndagen hadde jeg egentlig ingen plan foro hva jeg skulle lage, mitt utgangspubkt var 2 stykker med bibringe som jeg hadde kjøpt på tilbud på ICA og som jeg hadde i fryseren. Bibringe er et kjøttstykke fra mageregionen til kuen, og som er seigt og med en god del sener og fett. Altså egnet til braisering.

Ofte lager jeg mat på denne måten: Starter med et enkel utgangspunkt og så bygger videre på det, finner på og improviserer underveis og bruker rester fra hele ukens middager. Så til denne oppskriften skal jeg gi dere ingredienslisten og fremgangsmåten, men vanskelig å si eksakt hvor mye jeg har brukt av hva, dette er en smakssak og man må smake til underveis!! Meningen er også at man skal bruke det man har i hus, i dag brukte jeg bl.a Persillerot og sellerirot, en forholdsvis uvanlig balnding i en indisk gtyte, men det var det jeg hadde tilgjengelig ü Jeg innser at ingredienslisten ser avskrekkende ut, men merk at det er krydrene som utgjør smaken her, og dette burde du ha i skapet ditt ü

Jeg bakte også chapati til, noe som er veldig enkelt og kjapt å lage mens gryten koker!!

 

Slik gjorde jeg det i dag:

 

 

Indisk kjøttgryte med Kanel og kardemomme!

untitled-1007

Av Stian Broch Publisert: October 20, 2013

 • Ant. personer: 4
 • Forb. ca: 20 min
 • Tilbr. ca: 2 t 30 min
 • Ferdig ca: 2 t 50 min

En utrolig aromatisk og digg søndagsmidag!!

Ingredienser

Fremgangsmåte

 1. Finn frem jerngryten eller Le Creuset´en din. Start med å frese purre og vitløk i olje. Tilsett hvitvin og kok litt inn. Tilsett tomatpure og fres videre. Tilsett alle krydrene (ink kanelstang og chili etc) + grønnsakene og fres et par minutter til de blir myke. Pass på at ting ikke brenner seg, men skal bli litt brunt.
 2. Tilsett kjøttet og fres dette brunt. Tilsett så kraft og tomater og hell på vann slik at væsken dekker alle ingrediensene.
 3. Kok opp og la putre på svak varme i noen timer til kjøttet blir mykt. Tilsett kikerter mot slutten av koketiden.
 4. Smak til med salt og pepper, sukker, sitron og worchestershire saus.
 5. Chapati: Bland mel, vann og salt, og elt i 10 minutter til en smidig deig. Pakk i plast og la stå en times tid
  untitled-1010
 6. Lag en pølse av deigen, kutt opp i 2 cm biter. Kjevle til en rund deig. Hell på litt olje og brett den to ganger så den blir som en slags trekant. Klam kantene med fingerne for å "tette".
 7. Smør styukkene med litt olje og stek i tørr stekepane.
 8. Server med en digg chutney til, evt litt tyrkisk yoghourt/raita
 9. Buen provecho!!!
  untitled-1012
PinterestDel/Bokmerk

Pin It on Pinterest

Share This