untitled-7963Min fødselsdag er på sommeren, og det må jo være lov å innrømme at det er gøy med gaver ü Og i år, blant mange fine gaver, fikk jeg av min mor og far et pizza kit, med sten og klype og en monsterstekespade!! Du verden så gøy ü Jeg måtte selvfølgelig teste ut denne umiddelbart, og jeg lagde en pizza av ting jeg hadde liggende hjemme i kjøleskapet. Det eneste jeg faktisk kjøpte var en ferdig pizzadeig!! Jeg vet det, det er slapt og gørr, men det var denne tidsknipa da serru ü

Det eneste jeg ikke hadde tenkt på var jo at kjøpebunnen er avlang og tilpasset langpanne til ovn, mens pizzastenen er helt rund, så jeg tok og krøllet sammen deigen og kjelvlet den ut igjen så den fikk en “rund” form!! Makan til elastisk deig skal du lete lenge etter, den var jo nesten umulig å kjevle ut igjen….men tilslutt ble den ok, og sluttresultatet ble glimrende, selv om bunnen ikke ble tynn som en italiensk, så ble den sprø og digg likevel!! Så det funka!!

Men jeg lover bedring og skal ved neste pizzabaking faktisk bake pizzadeigen også ü

 

Pizza med Salsiccia på grillen

untitled-7963

Av Stian Broch Publisert: September 11, 2013

  • Ant. personer: 2-3
  • Forb. ca: 20 min
  • Tilbr. ca: 10 min
  • Ferdig ca: 30 min

Min fødselsdag er på sommeren, og det må jo være lov å innrømme at det er gøy med gaver ü Og i år, blant mange fine gaver, …

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Start med å blande tomater, 2 ss persille, 1 ss basilikum, 2 hvitløksfed, purre, tomatpure, sukker og litt olje i en blender og kjør til en fin masse. Smak til med salt og pepper og la stå og svelle så lenge som mulig.
  2. Om du skal bake på sten, bør du krølle samen ferdigdeigen og kjevle den ut på nytt i en form som passer på stenplaten. Varm opp grillen og varm stenen i min 10 min før du skal grille pizzaen.
  3. Kutt opp ingrediensene til toppingen og legg klar så det er raskt å slenge på pizzaen når det er grilltid!! Kyllingen kan med hell brunes på forhånd. Når den er brunet, blander vi den med litt olje, litt hvitløk og litt finhakket persille.
  4. Ha litt hvetemel på pizzastenen, legg på deigen, smør på tomatsaus, legg på toppingen og dryss over så mye mozarella du har lyst på. Bare legg på terningstore biter av mozarella, denne vil flyte pent utover under grillingen ü
  5. Grill på full styrke i 6-10 min til osten og skorpen er gyllen og sprø ü
  6. Buen provecho!!!

PinterestDel/Bokmerk

Pin It on Pinterest

Share This