untitled-6116I disse “man kan dø av oppdrettslaks” -tider er det jo på sin plass å spise litt slikt for å sjekke om man overlever. Og siden jeg sitter her og skriver så tyder det på at jeg overlevde dette måltidet også….

Når sant skal sies, så har jeg lært litt om oppdrettslaks de siste dagene, og det er mye som ikke er bra. Foret fisken får er ikke helt innefor, og faunaen i vannet under oppdrettsanleggene forsvinner pga all driten pellets-maten til fiskene inneholder….

Men det er ikke til å komme unna at Salma og andre oppdrettslaks produkter smaker bra og er av høy kvalitet hva gjelder tesktur og friskhet etc…. Men nå som de seriøse restaurantene fjerner Salma og annen oppdrettslaks fra menyene sine, så må kanskje næringen tenke annerledes!! La oss håpe på bedring!!

Jeg lagde i dag en litt annerledes og rustikk lasketaco, synes det funket vedlig bra!! Det gjorde meg iallefall mett og glad, og som sagt, jeg er fortsatt i live!!

Test ut denne, en kul lunsj å servere? Kan varieres med andre typer fisk som f.eks torsk, ørret, reker e.l men ikke alt gjør seg rått!! PS: oppskriften er for 2 personer

– Matografen

Salmataco

untitled-6116

Av Stian Broch Publisert: June 26, 2013

 • Ant. personer: 2
 • Forb. ca: 15 min
 • Tilbr. ca: 20 min
 • Ferdig ca: 35 min

En deilig tacovariant

Ingredienser

Fremgangsmåte

 1. Hakk paprika i strimler, sauter i panne med olje, vitløk og chili til de blir myke.
  untitled-6093
 2. Bland sammen 2 lime, 1 ts cumin, 1 ts paprikapulver og 1 ts jalapenoeddik, legg fisken i dette så det dekker, la ligge 20 min
  untitled-6095
 3. Finstrimle agurk "julienne" Finstrimle 1 chili renset for frø og hinne. Grovhakk 1 ss jalapeno. Bland med saften av 1 lime, 1/2 ts sukker, 2-3 ts jalapenoeddik, salt og pepper, og finhakket/most avokado + masse hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
  untitled-6084
 4. Hell over paprikaen en boks med hele cherrytomater mutti! Tilsett 1ts sukker, 6 dråper cholula hot sauce, 1 ts jalapenoeddik. Mos tomatene lett med stekespaden. La koke i 15 min. Smak til med salt og pepper og cholula hot sauce
  untitled-6097
 5. Varm opp tortillas
 6. Ta laksen ut av marinaden og legg det på papir så den får renne av seg. Spar på marinaden. Krydre med cumin og paprika. Varm opp en panne på middels høy varme og stek 20 sek på hver side så fisken får stekeskorpe. Den skal være rå inni, marinaden gjør den "kokt" og supermør.
  untitled-6104
 7. Tilsett en spiseskje eller to av marinaden i tomatsalsaen.
 8. Legg på en tortilla klem litt lime og koriander og evt jalapeno over
  untitled-6112
 9. Buen Provecho!!!
  untitled-6122
PinterestDel/Bokmerk

Pin It on Pinterest

Share This